Kumtesë nga seanca e 348-të të Këshillit Gjyqësor i Republikës së Maqedonisë së Veriut e cila u mbajte me datë 29.09.2020 dhe 30.09.2020. [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Lajm

%%
%%

Kumtesë nga seanca e 348-të të Këshillit Gjyqësor i Republikës së Maqedonisë së Veriut e cila u mbajte me datë 29.09.2020 dhe 30.09.2020.

Njoftim për opinionin  |  30 Sht 2020

KUMTESË

Këshilli Gjyqësor i Republikës së Maqedonisë së Veriut informon se në seancë e 348-të e mbajtur me date 29.09.2020 dhe vazhdimi me 30.09.2020 vendosi si në vijim:

1. Është sjellur Përfundim për zgjedhje e gjykatësve nga Akademia për gjykatës dhe prokuror publik si dhe të pranohet rang lista e bërë nga Komisioni i mëparshëm.

2.Këshilli Gjyqësor i Republikës së Maqedonisë së Veriut deri te Kuvendi i Republikës së Maqedonisë së Veriut propozoj Dobrilla Kacarska gjykatës në Gjykatën Themelore Shkup-Shkup si kandidat për zgjedhjen e gjykatësit në Gjykatën Kushtetuese të Republikës së Maqedonisë së Veriut nga radha e gjykatësve.

3.Janë formuar Komisione raportues për 2 (dy) kërkesa të dorëzuara për ngritje të procedurës për vërtetimin e përgjegjsisë së gjykatësit/kryetar gjykate.

4. Janë sjellur Vendime nga raportet e Komisioneve për vërtetimin e përgjegjësisë së gjykatësit/kryetar gjykate edhe atë:

-Nga një përocedur për vërtetimin e përgjegjësisë së gjykatësit është sjellur Vendim me të cilën ndërpritet procedura.                                                                                        

-Në një procedur duke vepruar në bazë të Raporit nga Komisioni, Këshilli vlersoj se duhet të përpunohet lënda.                                                                                         

-Nga 2(dy) kërkesat për vërtetimin e përgjegjësisë së gjykatësit është vazhduar procedura dhe Komisionet jan të obliguar ti mbledhin të gjitha informacionet e nevojshme dhe të përgadisin raporte.

5. Diskutoheshte për parashteresat dhe ankesat nga qytetarët dhe personat juridik për punën e gjykatësve/kryetarët e gjykatave të dorëzuar te Këshilli Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut edhe vendosi për paraashtresat të cituara si më poshtë:

 • UPP.nr.441/19, 555/19, 565/19, 3/20, 86/20, 306/20;
 • UPp.nr.467/19, 481/19, 537/19, 47/20, 60/20, 72/20, 90/20, 120/20, 127/20, 167/20;
 • UPP.nr.506/19, 15/20, 48/20, 219/20, 248/20, 254/20, 284/20;
 • UPP.nr.193/20, 240/20, 263/20, 272/20, 283/20, 295/20, 305/20;
 • UPP.nr.303/19, 382/19, 524/19, 97/20, 164/20, 179/20, 190/20, 204/20, 225/20, 241/20;
 • UPP.nr.569/19, 153/20, 220/20, 235/20, 244/20, 255/20, 285/20, 293/20, 303/20;
 • UPP.nr.440/19, 479/19, 7/20, 17/20, 24/20, 44/20, 83/20, 115/20, 125/20, 137/20, 174/20, 197/20;
 • UPP.nr.13/20, 135/20, 146/20, 172/20, 187/20, 210/20, 221/20, 236/20, 247/20;
 • UPP.nr.814/18, 581/19, 194/20, 213/20, 230/20, 238/20, 249/20, 259/20, 269/20, 278/20.

Parashteresat: UPP.nr.551/19 dhe UPP.nr.170/20 janë të tërhequra dhe shtyrë për seancën e radhshme për parashtresa.