Соопштение [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение

Соопштенија за јавност  |  07.4.2019
Во организација на Европската правосудна мрежа за обуки (EJTN) а во соработка со Академијата за судии и јавни обвинители “Павел Шатев“...

СООПШТЕНИЕ

             

      Во организација на Европската правосудна мрежа за обуки (EJTN) а во соработка со Академијата за судии и јавни обвинители “Павел Шатев“, на 4 и 5 април во Фиренца, Италија се одржа обука на тема “Владеење на правото, независно и одговорно правосудство и ефикасна судска заштита“.
     Целна група на оваа обука беа членови на Судските совети и Совети на јавани обвинители од земјите од Европа а за прв пат имаше претставници на земјите од Западен Балкан. Од Република Северна Македонија присуствуваа Гордана Спиреска член на Судскиот совет на РСМ и Ангел Солев член на Советот на јавни обвинители.
     На тренинг обуката беа разменети искуства, практики и споделени проблеми со кои се соочуваат и начините на нивно решавање.