Соопштение за 340--та седница на Судски совет на РСМ - 27.05.2020 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 340--та седница на Судски совет на РСМ - 27.05.2020 година

Соопштенија за јавност  |  19.5.2020

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 27.05.2020 година (среда) со почеток во 10,00 часот, во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 

За 340-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 27.05.2020 година.

 

 1. Усвојување на:
 • Записник од 327-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 20.12.2019 година.
 • Записник од 333-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 10.02.2020 година.
 • Записник од 335-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 11.03.2020 година.
 • Записник од 338-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 22.04.2020 година.
 • Записник од 339-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 07.05.2020 година.

 

 1. Усвојување на План за стратешка комуникација на Судскиот совет на Република Северна Македонија.

 

 1. Усвојување на Стратегијата за човечки ресурси за судството.

 

 1. Расправа по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Северна Македонија и тоа:
 • УПП бр. 320/19, 1/20, 21/20, 59/20, 77/20, 114/20, 156/20;
 • УПП бр. 225/19, 27/20, 64/20, 91/20, 92/20, 93/20, 101/20, 110/20, 113/20, 123/20, 136/20;
 • УПП бр. 465/19, 499/19, 528/19, 570/19, 9/20, 31/20, 58/20, 80/20
 • УПП бр. 418/19, 367/19 со 560/19, 502/19, 512/19, 533/19, 552/19, 572/19;
 • УПП бр. 554/19, 569/19, 28/20, 50/20, 82/20, 98/20, 107/20, 130/20;
 • УПП бр. 532/19, 14/20, 30/20, 56/20, 61/20, 116/20, 138/20;
 • УПП бр. 36/20, 37/20, 88/20, 105/20, 117/20, 129/20, 160/20, 166/20,177/20;
 • УПП бр. 561/19, 487/19, 11/20, 22/20, 39/20, 145/20
 • УПП бр.26/20, 41/20, 62/20, 74/20, 96/20, 124/20, 134/20;

 

 1. Разно