Соопштение за 381-та седница на Судски совет на РСМ - 06.09.2021 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 381-та седница на Судски совет на РСМ - 06.09.2021 година

Соопштенија за јавност  |  30.8.2021

 

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 06.09.2021 година (понеделник) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

 

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 

За 381-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден  06.09.2021 година, со почеток во 10,00 часот

 

 1. Усвојување на:
 • Записник од 377-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 05.07.2021 година.
 • Записник од 378-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 14.07.2021 година.
 • Записник од 379-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 28.07.2021 година.
 1. Донесување на Методологија со индикатори за утврдување на сложеноста на предметите.
 1. Донесување на Одлука за престанок на судиска функција по сопствено барање заради исполнување на услови за старосна пензија.
 1. Донесување на одлуки за престанок на судии поротници во Основен суд Берово и Основен суд Струга и  за избор на судии поротници во Основен суд Берово.
 1. Донесување на одлуки по поднесени барања од судии за надоместок на патни тошоци за превоз.
 1. Разно.