Соопштение за 389-та седница на Судски совет на РСМ - 06.12.2021 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 389-та седница на Судски совет на РСМ - 06.12.2021 година

Соопштенија за јавност  |  01.12.2021

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 06.12.2021 година (понеделник) со почеток во 10,30 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

 

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 

За 389-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 06.12.2021 година, со почеток во 10,30 часот

 

 

 1. Усвојување на:

Записник од 386-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 08.11.2021 година;

 1. Одлучување по приговор за измена и дополнување на распоред за работа од судија од Основен суд Велес;
 2. Донесување на Одлука за избор на судии поротници на Основен суд Струга;
 3. Одлучување по барање за мирување на судиска функција на судија на Врховниот суд на РСМ;
 4. Одлучување по поднесено барање за повторување на постапка;
 5. Одлучување по Известување за утврдена фактичка состојба по барање за поведување постапка за одговорност на судија;
 6. Расправа по Извештај за констатирана фактичка состојба по барање за поведување постапка за одговорност на судии;
 7. Формирање на Комисии на известители по поднесени барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд;
 8. Разно.