Соопштение за 174-та седница на Судски буџетски совет - 24.01.2022 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 174-та седница на Судски буџетски совет - 24.01.2022 година

Соопштенија за јавност  |  17.1.2022

 

 

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот буџетски совет ќе ја одржи 174-та седница на ден 24.01.2022 година (понеделник) со почеток во 10.30 часот со следниот:

 

ДНЕВЕН РЕД

 

 1. Усвојување на Записник од 173 седница на Судски буџетски совет одржана на ден 30.12.2021 година;
   
 2. Одлука за конечна распределба на средствата од Буџетот на судската власт за 2021 година по единки корисници од раздел 29010-Судска власт за сметка 603-637, со предлог одлука;
   
 3. Одлука за конечна распределба на средствата од Буџетот на судската власт за 2021 година по единки корисници од раздел 29010-Судска власт, програма 20-Судска администрација за сметка на сопствени приходи 631, со предлог одлука;
   
 4. Одлука за распределба на средствата од Буџетот на судската власт за 2022 година по единки корисници од раздел 29010-Судска власт за сметка 603-637 со предлог одлука;
   
 5. Одлука за одобрување на средства на Врховниот суд на РСМ за обезбедување средства за превентивно, постгаранциско и адаптивно одржување на информатичко комуникациската технологија во судскиот систем на РСМ за 2022 година, со предлог одлука;
   
 6. Одлука за спроведување групни јавни набавки во Судска власт за 2022 година, со предлог одлука;
   
 7. Одлука за овластување на Претседателот на Судскиот буџетски совет да врши пренамена на средства определени во делот „судска власт“ за 2022 година, со предлог одлука;
   
 8. Одлука за усвојување на Програма за работа на Судски буџетски совет  за 2022 година, со предлог одлука;
   
 9. Разно.
   

          Согласно протоколите за заштита на здравјето во услови на пандемијата предизвикана од КОВИД-19 вирусот, седницата ќе се одржи преку видео конференциска врска на ЗООМ платформа.