Соопштение [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение

Соопштенија за јавност  |  23.1.2020
Врз основа на сумирањето и утврдувањето на резултатот од гласањето за избор на член на Судски совет на Република Северна Македонија од редот на судиите припадници на заедницата која е повеќе од 20% од населението во Република Северна Македонија...

                                                          СООПШТЕНИЕ

      Врз основа на сумирањето и утврдувањето на резултатот од гласањето за избор на член на Судски совет на Република Северна Македонија од редот на судиите припадници на заедницата која е повеќе од 20% од населението во Република Северна Македонија, одржани на ден 22.01.2020 година од вкупно запишани 494 судии во Судскиот изборен именик, гласале 466 судии. Неважечки гласачки ливчиња 37, а неупотребени 28 гласачки ливчиња.

       Кандидатите одделно го добиле следниот резултат:
          1.Артан Лимани – 190 гласа
          2.Ханиф Зендели – 239 гласа

     Од утврдените конечни резултати избран член на Судскиот совет од редот на судиите припадници на заедницата која е повеќе од 20% од населението во Република Северна Македонија е:

                               ХАНИФ ЗЕНДЕЛИ, судија на Апелационен суд Гостивар

 

                                                                                                                       КОМИСИЈА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА
                                                                                                              ИЗБОР НА ЧЛЕН НА СУДСКИОТ СОВЕТ НА РСМ
                                                                                                                                  ОД РЕДОТ НА СУДИИТЕ