Соопштение за 443-та седница на Судскиот совет на РСМ - 30.05.2023 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 443-та седница на Судскиот совет на РСМ - 30.05.2023 година

Соопштенија за јавност  |  26.5.2023

 

СООПШТЕНИЕ 

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи  седница на ден 30.05.2023 година (вторник) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 443-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 30.05.2023 година, со почеток во 10,00 часот 

 

  1. Утврдување на престанок на судиска функција поради исполнување на услови за старосна пензија;
  2. Донесување на Одлука за утврдување на ориентационен број на предмети што треба да ги реши судијата месечно за 2023 година;
  3. Расправа по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Северна Македонија и тоа:

УПП бр.73/23

УПП бр.76/23, 101/23, 139/23, 151/23, 185/23

УПП бр.99/23, 154/23;

УПП бр. 268/22, 467/22, 25/23, 37/23, 96/23, 108/23, 123/23, 131/23, 148/23;

УПП бр.474/22, 83/23;

УПП бр. 24/23, 35/23, 138/23, 150/23;

УПП бр.60/23, 160/23;

УПП бр.88/23, 155/23, 170/23, 188/23;

УПП бр.152/23, 169/23.

  1. Разно.