Соопштение за 308-та седница на Судски совет на РСМ - 22.05.2019 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 308-та седница на Судски совет на РСМ - 22.05.2019 година

Соопштенија за јавност  |  14.5.2019
Седницата ќе се одржи на ден 22.05.2019 година (среда) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот...
СООПШТЕНИЕ

           Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 22.05.2019 година (среда) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

за 308-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 22.05.2019 година, со почеток во 10,00 часот

1.Усвојување на:
  • Записник од 305-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 25.04.2019 година;
  • Записник од 306-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 03.05.2019 година.

2.Разгледување на Извештајот на Комисијата за проверка на знаењето на практичната работа со компјутери на кандидатите за претседатели на судови.

3.Измена и дополнување на Годишниот план за јавни набавки за 2019 година.

4.Донесување на Одлука за објавување на оглас за избор на претседател на Виш управен суд.

5.Разгледување на Извештајот на Комисијата во повторената постапка по повод конечната пресуда на Европскиот суд за човекови права во Стразбур.

6.Постапување по барањата за утврдување на одговорност на судија.

7.Разно.

                   Седницата под точка „6“ од Дневниот ред не е јавна.