Соопштение за 303-та седница на Судски совет на РСМ - 17.04.2019 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 303-та седница на Судски совет на РСМ - 17.04.2019 година

Соопштенија за јавност  |  10.4.2019
Седницата ќе се одржи на ден 17.04.2019 година (среда) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот ...
СООПШТЕНИЕ

 

Седницата ќе се одржи на ден 17.04.2019 година (среда) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 303-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 17.04.2019 година, со почеток во 10,00 часот

1.    Усвојување на:
•    Записник од 299-та седница на Судскиот совет на РСМ од 27.02.2019 година;
•    Записник од 300-та седница на Судскиот совет на РСМ од 27.02.2019 година и 28.02.2019 година.

2.    Донесување на Одлука за формирање на Комисија за спроведување на постапка за избор на претседател на Судскиот совет на РСМ.

3.    Предлагање на член на Комисијата за завршен испит за шестата генерација слушатели на почетната обука во Академијата за судии и јавни обвинители.

4.    Разгледување и оценување на годишните извештаи за работата на судовите во РСМ.

5.    Расправа по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Северна Македонија и тоа:

-    УПП.бр.871/18, 63/19, 76/19, 86/19, 97/19, 108/19, 121/19;
-    УПП.бр.823/18, 841/18, 64/19, 77/19, 99/19, 109/19;
-    УПП.бр.524/18, 801/18, 810/18, 14/19, 56/19, 135/19;
-    УПП.бр.755/18, 765/18, 826/18, 30/19, 83/19;
-    УПП.бр.832/18, 147/19, 158/19;
-    УПП.бр.710/18, 811/18, 821/18, 842/18;
-    УПП.бр.112/19, 123/19, 148/19, 160/19;
-    УПП.бр.132/18, 441/18, 75/19, 117/19, 128/19, 143/19;
-    УПП.бр.830/18, 80/19, 96/19, 107/19, 119/19, 131/19, 159/19;
-    УПП.бр.115/19, 141/19;
-    УПП.бр.59/19, 91/19, 122/19.
 
6.    Разно.