266-та седница на Судски совет на РМ - 8.11.2017 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

266-та седница на Судски совет на РМ - 8.11.2017 година

Известувања  |  31.10.2017
Седницата ќе се одржи на ден 8.11.2017 година (среда) со почеток во 10,30 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот ...

СООПШТЕНИЕ

         Седницата ќе се одржи на ден 8.11.2017 година (среда) со почеток во 10,30 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 266-та седница на Судскиот совет на РМ за ден 8.11.2017 година, со почеток во 10,30 часот

1. Усвојување на:
      • Записник од 265-та седница на Судскиот совет на Република Македонија од 24.10.2017 година.

2. Разгледување на оставката на Стојанче Рибарев - Вршител на должност – претседател на  Основен суд Скопје 1 Скопје.

3. Усвојување на конечнa ранг листa на кандидатите за претседател на Основен суд Скопје 1 Скопје.

4. Донесување на Одлука за избор на претседател на Основен суд Скопје 1 Скопје, по одлука бр.08-1030/1 од 20.07.2017 година.

5. Разгледување и оценување на извештаите за работата на судовите во Република Македонија за третото тромесечие за 2017 година.

6. Разно.