Соопштение за 366-та седница на Судски совет на РСМ - 11.03.2021 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 366-та седница на Судски совет на РСМ - 11.03.2021 година

Соопштенија за јавност  |  04.3.2021

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 11.03.2021 година (четврток) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

 

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 

За 366-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 11.03.2021 година, со почеток во 10,00 часот

 

 

 1. Усвојување на:
 • Записник од 353-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 23.11.2020 година.
 • Записник од 362-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 12.02.2021 година.
 1. Донесување на Одлука за објавување на оглас за избор на 3 (тројца) судии во Основниот кривичен суд Скопје, 3 (тројца) судии во Основниот граѓански суд Скопје, 1 (еден) судија во Основниот суд Берово, 1 (еден) судија во Основниот суд Виница и 1 (еден) судија во Основниот суд Крушево.

 

 1. Донесување на Одлука за времено упатување на судија во Основниот суд Кавадарци.

 

 1. Донесување на Одлука за избор на судии поротници на Основен суд Ресен.

 

 1. Донесување на Одлука по поднесено барање за надоместок на закупнина за стан

 

 1. Постапување по барање за повторување на постапка.

 

 1. Расправа  по Извештај и Известување од комисиите на известители по поднесените барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд.

 

 1. Формирање на комисии на известители по поднесените барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд.

 

 1. Разно.