Соопштение од 444-та итна седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 444-та итна седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија

Соопштенија за јавност  |  08.6.2023

 

 

СООПШТЕНИЕ

Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 444-та итна седница одржана на ден 08.06.2023 година одлучи за следното:

     

 1. Констатиран е престанок на мандатот на 2 (двајца) членови на Судскиот совет на Република Северна Македонија, по нивно барање;
  • Донесена е Одлука за објавување оглас за избор на членови  на Судскиот совет на РСМ и тоа:
   - еден член од редот на судиите од Апелационо подрачје Скопје и

   - еден член од редот на судиите од Врховниот суд на РСМ
  • Формирана е Комисија за подготовка на кандидатски листи во состав:
  • Ханиф Зендели – претседател на Комисијата;
  • Мери Радевска – член на Комисијата и
  • Павлина Црвенковска – член на Комисијата
 2. За заменик претседател на Судскиот совет на Република Северна Македонија избран е Ханиф Зендели - член на Судскиот совет на РСМ.