Соопштение од 393-та итна седница на Судски совет на РСМ - 21.01.2022 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 393-та итна седница на Судски совет на РСМ - 21.01.2022 година

Соопштенија за јавност  |  21.1.2022

СООПШТЕНИЕ

Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 393-та итна седница одржана на ден 21.01.2022 година одлучи за следното:

 

  1. Приговорот од судија од Основен суд Велес против Одлука на претседателот на Основен суд Велес Су 04 бр.150/21 од 30.12.2021 година е отфрлен;

Одлучувањето по приговорите од судии од Апелационен суд Штип против Одлуки на претседателот на Апелациониот суд Штип Су бр.23/22 од 10.01.2022 година и Су бр.24/22 од 10.01.2022 година е одложено заради прибавување на дополнителни податоци.