Kumtesë për seancën e 428-të të Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut e cila do të mbahe me datë 25.01.2023. [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Lajm

%%
%%

Kumtesë për seancën e 428-të të Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut e cila do të mbahe me datë 25.01.2023.

Njoftim për opinionin  |  20 Jan 2023

KUMTESË


Këshilli Gjyqësor i Republikës së Maqedonisë së Veriut do të mbajë seancën е 248-të me datë 25.01.2023 (e mërkurë) me fillim në ora 10,00 në sallën e Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut, me këtë:


    REND  DITE


    Për seancën e 428-të të Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së  Veriut do të mbahet me 25.01.2023 me fillim në ora  10,00


1.Miratim të:
-Procesverbalit nga seanca e 421-të e Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut, datë 07.12.2022 dhe vazhdimi nga data 12.12.2022 dhe 16.12.2022;
-Procesverbalit nga seanca e 423-të e Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut, datë 20.12.2022;
-Procesverbalit nga seanca e 425-të e Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut, datë 21.12.2022;
-Procesverbalit nga seanca e 426-të e Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut, datë 29.12.2022;
-Procesverbalit nga seanca e 427-të e Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut, datë 11.01.2023;

2.Ndërprerja e funksionit gjykatës për shkakë të plotësimit të kushteve për pension.

3.Rishikimi i të dhënave dhe Analiza funksionale në lidhje me caktimin e përkohshëm të gjyqtarëve për ushtrimin e funksionit gjyqësor në një gjykatë tjetër.

4.Rishikimi i Udhëzimeve për interpretimin dhe zbatimin e parimeve që përmban Kodi i Etikës për anëtarët e Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maledonisë së Veriut.

5.Sjellja e vendimit për miratimin e Planit vjetor për furnizim publik për vitin 2023;

6. Diskutim për parashtresat dhe ankesat nga qytetarët dhe personat juridikë mbi punën e gjykatësve, kryetarëve të gjykatave dhe gjykatave, që janë dorëzuar Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë, si në vijim:

-UPP nr.367/22, 417/22, 466/22;
-UPP nr.411/22, 419/22, 446/22, 459/22, 2/23;
-UPP nr.352/22, 416/22, 428/22, 440/22, 455/22;
-UPP nr.404/22, 427/22, 432/22, 443/22, 457/22;
-UPP nr.415/22, 422/22, 429/22, 441/22;
-UPP nr.274/22, 372/22, 421/22, 435/22, 460/22, 6/23;
-UPP nr.369/22, 395/22, 426/22
-UPP nr.431/22;454/22;
-UPP nr.447/22, 451/22, 461/22;
-UPP nr.343/22, 408/22, 433/22, 444/22, 458/22, 468/22;
-UPP nr.358/22, 405/22, 442/22, 470/22, 3/23;

7.Rishikimi dhe miratimi i Rregulloreve të harmonizuara sipas ligjit për mbrojtjen e interesave personal;

8.Formimi i komisionit në bazë të kërkesave të dorëzuara për ngritjen e procedurës së përcaktimit të përgjegjësisë së gjyqtarit/kryetarit të gjykatës;

9.Të ndryshme.