Соопштение од продолжението на 383-та седница на Судски совет на РСМ - 04.10.2021 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од продолжението на 383-та седница на Судски совет на РСМ - 04.10.2021 година

Njoftim për opinionin  |  4 Tet 2021

 

СООПШТЕНИЕ

 

  Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на продолжението на 383-та седница одржана на ден 04.10.2021 година, одлучи за следното:

   Расправаше по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Северна Македонија и тоа:

-Упп бр.374/21, 436/21, 448/21, 473/21, 483/21

- Упп бр.327/21, 371/21, 433/21, 443/21, 460/21, 336/21, 357/21

- Упп бр.356/20, 26/21, 38/21, 110/21, 163/21, 175/21, 211/21, 223/21, 235/21, 257/21, 261/21, 281/21, 290/21, 299/21,

Претставката со број УПП бр. 416/21 е одложена за  некоја наредна седница.

По однос на дополнетата точка од Дневниот ред „Одлучување по поднесено барање за продолжување на мандат на судија“ Советот донесе Одлука со која констатираше дека изјавата за продолжување на мандатот на судијата Николчо Симонов од Основниот суд Кратово е ненавремена, поради што утврди  и престанок на судиската функција на  Николчо Симонов, судија на Основниот суд Кратово, поради исполнување на условите за старосна пензија.