ВО СУДСКИОТ СОВЕТ РАБОТНА СРЕДБА СО ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА СУДОВИТЕ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

ВО СУДСКИОТ СОВЕТ РАБОТНА СРЕДБА СО ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА СУДОВИТЕ

Новости, Соопштенија за јавност  |  30.1.2023

ВО СУДСКИОТ СОВЕТ РАБОТНА СРЕДБА СО ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА СУДОВИТЕ

     Во Судскиот совет на Република Северна Македонија на ден 27.01.2023 година се остварија работни средби со претседателите на судовите, на кои беа изнесени согледувања за состојбите во судовите, актуелните проблеми со кои генерално се соочува судството и беа предложени мерки и активности со цел поефикасно работење на судовите во насока на унапредување на соработката и надминување на детектираните проблеми.
     Воедно, усогласен е ставот за потребата од зголемување на довербата на граѓаните во судството, преку ажурно водење на постапките и транспарентноста во работењето на судовите.