Соопштение од 169-та седница на Судски буџетски совет - 21.10.2021 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 169-та седница на Судски буџетски совет - 21.10.2021 година

Соопштенија за јавност  |  21.10.2021

 

Соопштение од 169-та седница на Судскиот буџетски совет

 

        Судскиот буџетски совет (СБС) на 169-та седница одржана на ден 21 октомври 2021 година ја усвои Информација за изготвување на Единствениот план за вработување во судовите за 2022 година со распределба на проектирани нови вработувања и унапредувања.

      Судскиот буџетски совет ќе ги извести судовите за утврдениот број нови вработувања и унапредувања за 2022 година, во рамките на што судовите ќе треба да изготват нов годишен план за вработување за 2022 година и да го достават до СБС заради изготвување на Единствен план за вработување за 2022 година за кој Министерството за финансии и Министерството за информатичко општество ќе треба да дадат позитивно мислење.