Соопштение за 301-та седница на Судски совет на РСМ - 14.03.2019 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 301-та седница на Судски совет на РСМ - 14.03.2019 година

Соопштенија за јавност  |  07.3.2019
Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 14.03.2019 година (четврток) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот ...
СООПШТЕНИЕ
 

               Седницата ќе се одржи на ден 14.03.2019 година (четврток) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 301-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 14.03.2019 година, со почеток во 10,00 часот

1. Усвојување на:
    • Записник од 296-та седница на Судскиот совет на Република Македонија од 30.01.2019 година и 31.01.2019 година;
    • Записник од 297-та седница на Судскиот совет на Република Македонија од 07.02.2019 година и 13.02.2019 година;
    • Записник од 298-та седница на Судскиот совет на Република Македонија од 13.02.2019 година.

2. Донесување на Одлука за определување на ориентациониот број на предмети што треба да ги реши судијата месечно во основните, апелационите, Управниот суд, Вишиот управен суд и Врховниот суд на Република Северна Македонија за 2019 година.

3. Донесување на Одлука за утврдување на слободни судиски места во основните судови.

4. Донесување на Одлука за формирање на комисии за редовно оценување на судиите и претседателите на судови за 2017 и 2018 година.

5. Донесување на Одлука за номинирање на член на Одборот за обезбедување, следење и оценување на квалитетот на медијацијата.

6. Донесување на Одлука за престанок на судиска функција по сопствено барање.

7. Разно.