Соопштение од 412-та седница на Судскиот совет на РСМ - 17.08.2022 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 412-та седница на Судскиот совет на РСМ - 17.08.2022 година

Соопштенија за јавност  |  17.8.2022

 

СООПШТЕНИЕ

Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 412-та Итна седница одржана на ден 17.08.2022  година одлучи за следното:

  1. - Усвоени се приговорите од кандидатите по објавени кандидатски листи за кандидати од апелационо подрачје Скопје и oд управните судови и од апелационо подрачје Гостивар

- Утврдени се кандидатските листи за избор на членови на Судскиот совет на РСМ:

                           1.

ОПШТА  ЛИСТА

за кандидат од Врховниот суд на

Република Северна Македонија

- Мирјана Радевска Стефкова, судија на Врховниот суд на РСМ

                                                                            2.

ОПШТА  ЛИСТА

за кандидат од апелационо подрачје Скопје

и од управните судови

- Зоран Герасимовски, судија на Апелационен суд Скопје

                            3.

ОПШТА  ЛИСТА

за кандидати од апелационо подрачје Гостивар

- Љупчо Спироски, судија на Основен суд Тетово и

- Ивица Николовски, судија на Основен суд Тетово.