Соопштение за 382-та седница на Судски совет на РСМ - 23.09.2021 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 382-та седница на Судски совет на РСМ - 23.09.2021 година

Соопштенија за јавност  |  17.9.2021

 

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 23.09.2021 година (четврток) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 

За 382-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 23.09.2021 година, со почеток во 10,00 часот

 

 

  1. Разгледување на Предлог Правилник за начинот на формирање на комисии за увид и оцена.

 

  1. Разгледување и оценување на тримесечните извештаи за работа на судовите во Република Северна Македонија за второто тримесечие, за 2021 година.

 

  1. Донесување на одлуки за времено упатување на судии во Основен суд Делчево, Основен суд Крушево и Основен кривичен суд Скопје.

 

  1. Донесување на одлуки по поднесени барања за надоместок на закупнина и патни трошоци.

 

  1. Донесување на одлуки за престанок на судии поротници на Основен суд Битола и Основен суд Кочани.

 

  1. Разно.