Соопштение за 184 седница на Судски буџетски совет - 26.07.2022 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 184 седница на Судски буџетски совет - 26.07.2022 година

Соопштенија за јавност  |  21.7.2022

 

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот буџетски совет на ден 26.07.2022 година (вторник) со почеток во 10.30 часот ќе ја одржи 184-та седница со следниот:

 

Д Н Е В Е Н   Р Е Д

 

 1. Усвојување на Записник од 183 седница на Судски буџетски совет одржана на ден 24.06.2022 година;

 

 1. Одлука за обезбедување средства за исплата на додатоци на плата за месец јули 2022 година, со предлог одлука;

 

 1. Одлука за измена и дополна на распределба на средствата од Буџетот на судската власт за 2022 година по единки корисници од раздел 29010-Судска власт, програма 20-Судска администрација за буџетска сметка 603/637, со предлог одлука;

 

 1. Одлука за измена и дополна на распределба на средствата од Буџетот на судската власт за 2022 година по единки корисници од раздел 29010-Судска власт, програма 20-Судска администрација за сметка на сопствени приходи 631, со предлог одлука;

 

 1. Одлука за измена на Годишна програма за капитални расходи од Буџет судска власт за 2022 година по Ребаланс на Буџетот на РСМ за 2022 година, категорија 48-капитални расходи;

 

 1. Одлука за пренамена на средства со Информација за потребни средства за исплата на регрес за 2020 година;

 

 1. Информација во врска со издавање на согласност за пополнување на слободни работни места по доставени барања од судовите;

 

 1. Информација подготвена од Претседателот на АС Битола ‘’Право и начин на пресметување на плата на судските и административните работници и вработените во јавниот сектор’’

 

 1. Разно.

 

Седницата ќе се одржи преку видео конференциска линија на ЗООМ платформа.