Kumtesë nga seanca e 349-të të Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut e mbajtur me datë 15.10.2020. [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Lajm

%%
%%

Kumtesë nga seanca e 349-të të Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut e mbajtur me datë 15.10.2020.

Njoftim për opinionin  |  15 Tet 2020

KUMTESË

Këshilli Gjyqësor i Republikës së Maqedonisë së Veriut informonë se ne seancën e 349-të e mbajtur me datë 15.10.2020 vendosi për:

1.Miratimi i:

-Procesverbali nga seance e 347-të të Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut nga data 21.09.2020.

2. Kandidatët për zgjedhjen e Kryetarit të Gjykatës Themelore Gostivar nuk morën shumicën e votave, me qka në seancën e ardhëshme do të publikohet Shpallje për zgjedhjen e Kryetarit të Gjykatës Themelore Gostivar.

3.U soll Vendim për zgjedhjene e dy anëtarëve të rinj dhe kryetarit të Komisionit për kryerjen e intervistës me kandidatët nga Akademia për Gjykatës dhe Prokuror Publik, pas Shpalljes nr.09-751/2 nga data 8.05.2020.

4. U sollë Vendim për Publikimin e Shpalljes për zgjedhjen e kryetarit të Gjykatës Themelore Berovë.

5.U sollë Vendim për ndërprerjen e funksionit gjyqësor për Vesna Mitkova gjykatës në Gjykatën Themelore Penale-Shkup, për shkak të plotësimit të kushteve për pension pleqërie.

6.U soll Vendim dhe u konstatua ndërprerjën e funksionit gjykatës-porotë në Gjykatën Themelore Civile-Shkup dhe Gjykatën Themelore Koçani.

7. U sollë Vendim me të cilën u refuzua kërkesa për kthimin si në gjendjen e me parshëm.

8.Raportet e Komisioneve në procedurat e përsëritura mbi vendimet e aktgjykimit përfundimtare të Gjykatës Evropiana për të Drejtat e Njeriut në Strazburg, Këshilli i shqyrtoi dhe vlersoi se ato duhet të përpunohen. Është zgjedhur anëtar i ri dhe kryetar i Komisionit, për shkakë të mbarimit të mandatit të anëtarit të Këshillit.

9.U soll Vendim për 1(një) kërkesë për vërtetimin e përgjegjësisë së gjykatësit të vazhdoj procedura dhe komisioni është i obliguar ti mbledhë të gjitha të dhënat informative dhe të pregadit raportë.

10.U soll Vendim nga raportet e komisioneve për vërtetimin e përgjegjësisë së gjykatësit/kryetar gjykate edhe atë për:

-për 2 (dy) kërkesa, u sollën Vendim me të cilën dy gjykatësit janë shkakruar për shkakë të mosë kryerjes së funksionit gjyqësor në mënyrë të pandërgjegjësjëm dhe jo profesionale.