Соопштение за 320-та седница на Судски совет на РСМ - 2.10.2019 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 320-та седница на Судски совет на РСМ - 2.10.2019 година

Соопштенија за јавност  |  25.9.2019
Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 2.10.2019 година (среда) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија...

СООПШТЕНИЕ

        Седницата ќе се одржи на ден 2.10.2019 година (среда) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 320-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 2.10.2019 година, со почеток во 10,00 часот

1.Усвојување на:
   • Записник од 317-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 10.09.2019 година.

2.Донесување на одлуки за избор на претседател на суд по оглас бр.253/2 од 07.02.2019 година, и тоа:
- Претседател на Основен суд Битола со одделение во Демир Хисар;
- Претседател на Основен суд Велес;
- Претседател на Основен суд Делчево;
- Претседател на Основен суд Кавадарци;
- Претседател на Основен суд Кичево со одделение во Македонски Брод;
- Претседател на Основен суд Крива Паланка;
- Претседател на Основен суд Прилеп;
- Претседател на Основен граѓански суд Скопје и
- Претседател на Основен суд Штип.

3.Донесување на Oдлука за избор на претседател на Основен суд Неготино по оглас бр. 08-795/2 од 14.05.2019 година.

4.Донесување на Oдлука за избор на претседател на Виш управен суд по оглас бр. 08-868/2 од 22.05.2019 година.

5.Донесување на Oдлука за избор на 6 (шест) судии на Апелационен суд Скопје по оглас бр. 08-252/2 од 07.02.2019 година, и тоа:

- 3 (тројца) судии за кривична област;
- 2 (двајца) судии за граѓанска област и
- 1 (еден) судија за стопанска-трговска област.

6.Разно.