Соопштение за 287-та седница на Судски совет на РМ - 15.10.2018 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 287-та седница на Судски совет на РМ - 15.10.2018 година

Соопштенија за јавност  |  09.10.2018
Седницата ќе се одржи на ден 15.10.2018 година (понеделник) со почеток во 11,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот ...

СООПШТЕНИЕ

            Судскиот совет на Република Македонија ќе одржи седница на ден 15.10.2018 година (понеделник) со почеток во 11,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 287-та седница на Судскиот совет на РМ за ден 15.10.2018 година, со почеток во 11,00 часот

1. Назначување на двајца членови и нивни заменици на Управниот одбор на Академијата за судии и јавни обвинители од редот на судиите.

2. Постапување по 2 (две) барања за утврдување на одговорност на судија или претседател на суд.

3. Разно.

          Седницата под точка „2“ од Дневниот ред е нејавна.