Генерален секретар [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Генерален секретар

Генерален секретар


Анита Андоноска

Година на избор:
21.09.2016

Образование:

Дипломирала на Правниот факултет во Скопје на 3.10.1995 година.
Правосудниот испит го положила во 1998 година.

Работно искуство:

- 1995 - 1998 година - Волонтер во Основен суд Скопје 2 Скопје;
- 1998 - 2007 година - Управител на приватна фирма;
- 2007 - 2008 година - Советник за спречување на корупцијата во политиката во Државна комисија за спречување на корупција;
- 2008 - 2016 година - Државен советник за студиско-аналитички и документациони работи во Судскиот совет на Република Македонија.

Сертификат IELTS издаден од Британскиот совет за познавање на англиски јазик.

На 21.09.2016 година е назначена за Генерален секретар на Судски совет на Република Македонија.


Статусна позиција:
Генерален секретар на Судски совет на Република Македонија.