Управен суд Почетна [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Најнови вести

 • Новости  | 26.3.2020 | Управен суд

  Распоред за работа за претседателот на судот и судиите на Управен суд за 2020 година

  Распоред за работа за претседателот на судот и судиите на Управен суд за 2020 година [повеќе]
 • Новости  | 26.3.2020 | Управен суд

  Распоред за работа на вработените во судската служба на Управен суд за 2020 година

  Распоред за работа на вработените во судската служба на Управен суд за 2020 година [повеќе]
 • Новости  | 19.3.2020 | Управен суд

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите: м-р Анета Џигерова - Претседател на совет, Благородна Аранѓелова и Имсале Хасани - членови на советот, со записничар Ајла Шех - помлад судски соработник, одлучувајќи по тужбата на тужителот АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ, поднесена преку полномошник Абидин Абдулаи адвокат од Тетово, против Известување Број 10-685/2 од 05.03.2020 година, на тужениот орган Државна изборна комисија, на седницата одржана на 19.03.2020 година, согласно член 26 став 1 точка 2 од Законот за управните спорови, донесе решение Урп.бр.21/2020 [повеќе]
 • Новости  | 18.3.2020 | Управен суд

  Известување

  Заклучоци на Владата на Република Северна Македонија во врска со спроведување на доплнителни мерки и активности за превенција од ширење на болеста Ковид-19 [повеќе]
 • Новости  | 15.3.2020 | Управен суд

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите Весна Јовановска - претседател на советот, Габријела Михајловска и Александар Чичаковски - членови на советот, со записничар Незаат Реџепи - помлад судски соработник, одлучувајќи по тужбата на тужителот Билјана Захариева од Венеција - Италија, поднесена против Решението на Државна изборна комисија УП1.бр.12-8672 од 12.03.2020 година, за запишување во посебниот извод од Избирачки список, на седницата одржана на 15.03.2020 година, согласно член 51 став 3 од Изборниот законик, донесе пресуда Урп.бр.19/2020 [повеќе]

Сите вести

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_