Корисни линкови [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести

 • СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Новости  | 11.7.2020
  УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите: Лидија Ивановска- претседател на советот, м-р Тања Терзиева и д-р Едита Насковска - членови на советот, со записничар Биљана Димовска - помлад судски соработник, решавајќи по тужбата на тужителот ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „Обнова за Македонија“ преку овластен потписник Игор Јанушев од Велес, изјавена против одлуката на Државната комисија за спречување на корупција бр.12-2316/5 од 08.07.2020 година, на јавна усна расправа одржана на ден 11.07.2020 година, во присуство на овластени претставници на тужениот орган:Претседателот на Државната комисија за спречување на корупција Б. И. и Раководителот на Одделението за спречување на корупција И. П., а во отсуство на уредно поканет тужител, согласно член 40, 58, 59 и 63 од Законот за управните спорови и член 33 став 6 од Законот за спречување на корупцијата и судирот на интереси, ја донесе и јавно објави следната пресуда Урп.бр.30/2020 [повеќе]
 • СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Новости  | 11.7.2020
  УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите: Лидија Ивановска - претседател на советот, м-р Тања Терзиева и д-р Едита Насковска - членови на советот, со записничар Билјана Димовска - помлад судски соработник, одлучувајќи по тужбата на тужителите Ј.М. и В.М., двајцата од С., изјавена преку полномошник Драги К.Јакимовски, адвокат од С., против решенијата под УП I бр.18-6 и УП I бр.18-7, дветте од 06.03.2020 година на Државната изборна комисија, Подрачно одделение Центар на Република Северна Македонија, за запишување во Избирачки список, на седницата на советот одржана на ден 11.07.2020 година, во 12 часот и 15 минути, согласно член 51 став 3 од Изборниот законик и согласно членовите 31,32,38 од Законот за управните спорови, донесе решение Урп.бр.29/2020 [повеќе]
 • БЛАГОДАРНОСТ

  Новости  | 10.7.2020
  Управниот суд изразува БЛАГОДАРНОСТ на Министерството за здравство на РСМ, Институтот за јавно здравје на РСМ и Центарот за јавно здравје-Скопје [повеќе]

Сите вести