СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Новости  |  01.5.2024
Управниот суд ја известува јавноста дека на ден 01.05.2024 година во 22.00 часот, судечкиот совет по предметот УРП.бр.83/24, оформен по тужба поднесена од Кандидат за Претседател Арбен Таравари на Претседателските избори 2024 година против Одлука на Државната Изборна Комисија на РСМ УП1 бр.09-05 од 30.04.2024 година, ја донесе и јавно ја објави следнатa одлука

 

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА

 

Управниот суд ја известува јавноста дека на ден 01.05.2024 година во 22.00 часот, судечкиот совет по предметот УРП.бр.83/24, оформен по тужба поднесена од  Кандидат за Претседател Арбен Таравари на Претседателските избори 2024 година против Одлука на Државната Изборна Комисија на РСМ УП1 бр.09-05 од 30.04.2024 година, ја донесе и јавно ја објави следнатa одлука:

Во име на граѓаните на Република Северна Македонија, Претседателот на советот по советувањето и гласањето јавно ја соопшти Одлуката по тужбата со следната изрека:

 

П Р Е С У Д А

 

Тужбата на тужителот Арбен Таравари од Гостивар, кандидат за претседател за Претседателски избори 2024 година, СЕ УВАЖУВА.

            Решението на Државна Изборна Комисија на Република Северна Македонија УП1 09-5 од 30.04.2024 година, СЕ ПРЕИНАЧУВА И СЕ ОДЛУЧУВА:

 

            Приговорот УП1 09-5 од 26.04.2024 година поднесен од Арбен Таравари од Гостивар, кандидат за претседател за Претседателски избори 2024 година, преку овластениот претставник Абидин Абдули од с.Пирок, Тетово за постапката за гласање, сумирање и утврдување на резултатите од гласањето на избирачко место 1112/1 во Општина Липково по кандидатски листи од Претседателските избори 2024 година, СЕ УВАЖУВА.

 

            Резултатите од спроведеното гласање на избирачко место 1112/1 во Општина Липково по кандидатски листи од Претседателските избори 2024 година, СЕ ПОНИШТУВААТ.

 

               

Целосната одлука со образложение на истата ќе биде објавена на Судскиот портал, согласно рокот определен во Изборниот законик.

 

                                                                                                Претседател на Управен суд

                                                                                                        m-r Burim Sejdini

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_