СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Новости  |  18.5.2024
Управниот суд ја известува јавноста дека на ден 17.05.2024 година во 18:30 часот, судечкиот совет по предметот УРП.бр. 88/24, оформен по тужба поднесена од Коалиција ЕВРОПСКИ ФРОНТ на Парламентарните избори 2024, против Решение број УП1 10-21/1 од 14.05.2024 година на Државната изборна комисија на РСМ, ја донесе и јавно ја соопшти изреката на одлуката

Управниот суд ја известува јавноста дека на ден 17.05.2024 година во 18:30 часот, судечкиот совет по предметот УРП.бр. 88/24, оформен по тужба поднесена од Коалиција ЕВРОПСКИ ФРОНТ на Парламентарните избори 2024, против Решение број УП1 10-21/1  од 14.05.2024 година на Државната изборна комисија на РСМ, ја донесе и јавно ја соопшти изреката на одлуката

 

 Во име на граѓаните на Република Северна Македонија, Претседателот на советот по советувањето и гласањето јавно ја соопшти Одлуката по тужбата со следната изрека:

 

П Р Е С У Д А

Тужбата на тужителот Коалиција „ЕВРОПСКИ ФРОНТ“ Предводена од ДЕМОКРАТСКА УНИЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА (Движење на народот - ДН, Демократска партија на Албанците, Европска демократска партија ЕДП, Демократска партија на Турците, Полтичка партија Унија на Ромите - УРА, Политичка партија Бошњачки Демократски Сојуз – БДС) изборна кампања - Парламентарни избори 2024 година, во Изборна единица 1, 2, 3, 4, 5 и 6, поднесена против Решение на Државната изборна комисија на Република Северна Македонија УП1.бр.10-21/1 од 14.05.2024 година, СЕ ОДБИВА КАКО НЕОСНОВАНА.

Целосната одлука со образложение на истата ќе биде објавена на Судскиот портал, согласно рокот определен во Изборниот законик. 

 

Претседател на Управен суд

m-r Burim Sejdini

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_