СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Новости  |  24.10.2021
Тужбата на тужителот Коалиција АЛИЈАНСА за АЛБАНЦИТЕ и АЛТЕРНАТИВА од Тетово, изјавена против Решението на Државна изборна комисија УП1 бр. 11-27

Во име на граѓаните на Република Северна Македонија, Претседателот на советот по советувањето и гласањето јавно ја соопшти Одлуката по тужбата со следната изрека:

 

П Р Е С У Д А

Тужбата на тужителот Коалиција  АЛИЈАНСА за АЛБАНЦИТЕ и АЛТЕРНАТИВА од Тетово, изјавена против Решението на Државна изборна комисија УП1 бр. 11-27  од 20.10.2021  година, СЕ УВАЖУВА.

Оспореното Решението на Државната изборна  комисија УП1 бр. 11-27  од 20.10.2021  година, СЕ ПОНИШТУВА И СЕ ОДЛУЧУВА:

Приговорот на Коалиција АЛИЈАНСА АЛБАНЦИТЕ  и  АЛТЕРНАТИВА од Тетово за повреда на постапката за гласање и сумирање на резултати предвидена со Изборниот законик, СЕ УВАЖУВА.

 

 

СЕ ПОНИШТУВААТ резулатите од гласањето по листите за кандидатите за градоначалник и советници на Општина Дебар, за избирачко место бр.0543 на Локални избори 2021 година.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_