СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Новости  |  31.5.2019
Во Управниот суд, на ден 28.02.2019 година, извршена е контрола од страна на надзорната комисија за увид во функционалноста на Автоматизираниот систем за управување со судските предмети (АКМИС)

Во Управниот суд, на ден 28.02.2019 година, извршена е контрола од страна на надзорната комисија за увид во функционалноста на Автоматизираниот систем за управување со судските предмети (АКМИС), за 2017 и 2019 година. Од записникот од истата, произлегува дека комисијата констатира дека во Управниот суд нема никакви неправилности во поглед на рапределбата на предмети односно редовно се врши распределба на предметите по судии, дека не постои рачна распределба на предмети и дека рачна прераспределба на предмети се врши искличиво по претходно донесена одлука од Претседателот на судот.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_