СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Новости  |  14.3.2020
УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите Весна Јовановска претседател на советот, Габријела Михајловска и Елеонора Хамулиќ Ајро – членови на советот, со записничар Незаат Реџепи – помлад судски соработник, одлучувајки по тужбата на тужителот Здружение за еднаква застапеност на лица со посебни потреби во медиумите СОС БАЛКАНМЕДИА Охрид поднесена преку законски застапник Сашко Денесовски од Охрид, против решението на Државната Изборна Комисија на Република Северна Македонија Бр.10-733/1 од 05.03.2020 година, за упис во регистарот на радиодифузери, печатени медиуми и електронски медиуми (интернет портали), на нејавната седница на советот одржана на ден 13.03.2020 година, ја донесе следната пресуда Урп.бр.13/2020

УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите Весна Јовановска  претседател на советот, Габријела Михајловска и Елеонора Хамулиќ Ајро – членови на советот, со записничар Незаат Реџепи – помлад судски соработник, одлучувајки по тужбата на тужителот  Здружение за еднаква застапеност на лица со посебни потреби во медиумите СОС БАЛКАНМЕДИА Охрид поднесена преку законски застапник Сашко Денесовски од Охрид,  против решението на Државната Изборна Комисија на Република Северна Македонија Бр.10-733/1 од 05.03.2020 година, за упис во регистарот на радиодифузери, печатени медиуми и електронски медиуми (интернет портали), на  нејавната седница на советот одржана на ден 13.03.2020 година, ја донесе следната пресуда Урп.бр.13/2020 со која:

            Тужбата на тужителот Здружение за еднаква застапеност на лица со посебни потреби во медиумите СОС БАЛКАНМЕДИА Охрид,  СЕ ОДБИВА КАКО НЕОСНОВАНА.

Донесената одлука во целост ќе биде објавена најдоцна наредниот ден од денот на објавување на ова соопштение, во модулот Одлуки на веб страната на судот.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_