СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Новости  |  26.4.2024
Претседателот на Управниот суд ja известува јавноста во однос на изнесените наводи во јавност за сторено кривично дело “злоупотреба на службена положба и овластување”,односно рачна распределба на судски предмети

 

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

Претседателот на Управниот суд ja известува јавноста во однос на изнесените наводи во јавност за сторено кривично дело злоупотреба на службена положба и овластување,односно рачна распределба на судски предмети дека е донесена е одлука од Основното јавно обвинителство Скопје XVIII КО бр.2026/23 од 15.12.2023 година, потврдена со одлука од Вишото јавно обвинителство Скопје IV КОЖ1 бр.174/24 од 08.04.2024 година, со која се отфрла поднесената кривична пријава против Претседателот на судот, a во која одлука се содржани констатации дека не постојат основани сомневања за сторено кривично дело злоупотреба на службена положба и овластување, односно констатации дека Претседателот на судот не превзел дејствија надвор од рамките на своите службени овластувања на начин на кој би се пречекориле истите, па следствено не е исполнето битието на кривичното дело злоупотреба на службена положба и овластување, ниту на друго кривично дело кое се гони по службена должност.

 

Претседател на Управен суд,

m-r Burim Sejdini

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_