СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Новости  |  23.11.2021
Тужбата на тужителот Коалиција АЛИЈАНСА за АЛБАНЦИТЕ и АЛТЕРНАТИВА, изјавена против Решението на Државна изборна комисија УП1 бр. 11-241

УРП.бр. 48/2021

 

            Во име на граѓаните на Република Северна Македонија, Претседателот на советот по советувањето и гласањето, во присуство на овластените претставници на ДИК и лицето Јахи Бакији од с.Нераште, јавно ја соопшти Одлуката по тужбата со следната изрека:

П Р Е С У Д А

            Тужбата на тужителот Коалиција АЛИЈАНСА за АЛБАНЦИТЕ и АЛТЕРНАТИВА од Тетово, поднесена преку овластениот претставник Самир Ракипи, против Решението на РСМ - Државна изборна комисија УП1 11-241 од 21.11.2021 година, СЕ ОДБИВА КАКО НЕОСНОВАНА.

            Решението на РСМ - Државна изборна комисија УП1 11-241 од 21.11.2021 година, СЕ ПОТВРДУВА.

            Одлуката е едногласно донесена.

            Одлуката ќе биде изготвена и доставена до странките на постапката во законски предвидените рокови.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_