Соопштение од одржана проширена Општа седница на Врховниот суд на Република Северна Македонија [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од одржана проширена Општа седница на Врховниот суд на Република Северна Македонија

Новости  |  17.9.2021
Врховниот суд на Република Северна Македонија на 17.09.2021 година (петок) одржa електронска проширена Општа седница преку платформата ZOOM, на која беше предложен и прифатен следниот:

ДНЕВЕН РЕД

1.Разгледување на Извештаите за работа на судовите во Република Северна Македонија за 2020 година.

            2.Разгледување на Извештајот за работа на Вишиот Управен суд.                    

            3.Разгледување на Извештајот за работа на Управниот суд.

4.Разгледување на Извештајот за работа на Апелациониот суд Скопје за 2020 година.

            5.Разгледување на Извештаите за работа на основните судови од подрачјето на Апелациониот суд Скопје за 2020 година.

            -Основен кривичен суд Скопје

            -Основен граѓански суд Скопје

            -Основен суд Велес

            -Основен суд Гевгелија

            -Основен суд Кавадарци

            -Основен суд Кратово

            -Основен суд Крива Паланка

            -Основен суд Куманово

            -Основен суд Неготино

            6.Разгледување на Извештајот за работа на Апелациониот суд Гостивар за 2020 година.         

7.Разгледување на Извештаите за работа на основните судови од подрачјето на Апелациониот суд Гостивар за 2020 година.

            -Основен суд Гостивар

            -Основен суд Дебар

-Основен суд Кичево

            -Основен суд Тетово

           8.Разгледување на Извештајот за работа на Апелациониот суд Битола за 2020 година.

           9.Разгледување на Извештаите за работа на основните судови од подрачјето на Апелациониот суд Битола за 2020 година.

            -Основен суд Битола

            -Основен суд Крушево

            -Основен суд Охрид

            -Основен суд Прилеп

            -Основен суд Ресен

            -Основен суд Струга

            10.Разгледување на Извештајот за работа на Апелациониот суд Штип

за 2020 година.         

            11.Разгледување на Извештаите за работа на основните судови од подрачјето на Апелациониот суд Штип за 2020 година.

            -Основен суд Берово

            -Основен суд Виница

            -Основен суд Делчево

            -Основен суд Кочани

            -Основен суд Радовиш

            -Основен суд Свети Николе

            -Основен суд Струмица

            -Основен суд Штип

 

На седницата беше поканет и присуствуваше претседателот на Вишиот управен суд кој имаше можност да изнесе забелешки за овој суд и за Управниот суд. Исто така на седницата беа поканети и присуствува претседателите на апелационите судови кои имаа можност да изнесат забелешки за својот суд и основните судови на ниво на апелационото подрачје.

На проширената Општа седница се разгледаа извештаите за работата на судовите за 2020 година од аспект на ажурност и квалитет на работата на судовите и истите беа усвоени од страна на Општата седница на Врховниот суд на Република Северна Македонија.

На посебна Општа седница ќе бидат усвоени оценките и заклучоците за работата на судовите за 2020 година, кои ќе бидат објавени на веб страната на Врховниот суд на Република Северна Македонија.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_