СООПШТЕНИЕ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ

Известувања  |  23.1.2019
Поради зголемениот интерес на медиумите, ја информираме јавноста дека согласно член 6 од Законот за изменување и дополнување на Законот за судовите (Сл.весник на РМ бр.83/18), Врховниот суд на Република Македонија, меѓу другото, има обврска на Општа седница, да разгледува иницијативи и на адвокати за утврдување начелни ставови и начелни правни мислења.

Врховниот суд на Република Македонија ќе одржи Општа седница на 30.01.2019 година. Помеѓу другото, на дневниот ред ставена е точка за разгледување на иницијативи на адвокатите Боро Тасевски и Еленко Миланов за утврдување на определено начелно правно мислење за правилна примена на закон.

Во Врховниот суд на Република Македонија примени се и други иницијативи, кои дополнително ќе бидат разгледани на Општата седница на Врховниот суд на Република Македонија.

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_