Корисни линкови [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести

 • Известување

  Известувања, Настани, Соопштенија за јавност  | 16.11.2020
  И З В Е С Т У В А Њ Е Ве известуваме дека јавната расправа по предмет Уж-1.бр.719/2019 закажана за ден 20.11.2020 година во 11:30 часот, е одложена. За закажување на нова јавна расправа повторно ќе бидат доставени покани до странките. Одложувањето на јавната расправа е поради услови на зголемена опасност од вирусот Ковид-19 и во согласност со Одлуката за постапување на судовите во Република Северна Македонија во услови на зголемена опасност од вирусот донесена од Судскиот совет на Република Северна Македонија број 02-606/1 од 17.03.2020 година, во кој е наведено дека Вишиот управен суд постапува по жалби против одлуките на Управниот суд кои се итни на нејавна седница. Судскиот совет на Република Северна Македонија го извести овој суд дека одлуката сеуште е во важност. Судија Анита Данилова [повеќе]
 • Заклучок по однос на правното прашање во врска со пресудата на ЕСЧП во предметот Ромева против РСМ

  Новости  | 28.7.2020
  Вишиот управен суд на седница на судии одржана на ден 27.07.2020 година, по однос на правното прашање за пропорционалност при постапувањето и одлучувањето на управните органи и управните судови, кое произлезе од пресудата на ЕСЧП во предметот Ромева против Северна Македонија А.бр. 32141/10 од 12 декември 2019 година, го усвои следниот: [повеќе]
 • Заклучок по однос на правното прашање во врска со пресудата на ЕСЧП во предметот Јакимовски и Кари превоз против РСМ

  Новости  | 28.7.2020
  Вишиот управен суд на седница на судии одржана на ден 27.07.2020 година, по однос на правното прашање за пропорционалност при постапувањето и одлучувањето на управните органи и управните судови, кое произлезе од пресудата на ЕСЧП во предметот Јакимовски и Кари превоз против Северна Македонија А.бр. 51599/11 од 14 ноември 2019 година, го усвои следниот: [повеќе]

Сите вести