Виш управен суд [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Виш управен суд

Соопштенија за јавност  |  30.6.2011
ВИШ УПРАВЕН СУД - НАДЛЕЖНОСТИ Организацијата на работата во Вишиот управен суд според Законот за судовите (Сл.Весник бр.58/06, 35/08 и 150/10) и Законот за управните спорови (Сл.Весник бр.62/06 и 150/10)

Вишиот управен суд е надлежен:

 
- да решава по жалбите против одлуките на Управниот суд донесени во прв степен;
- да одлучува за судир на надлежности меѓу органите на Републиката, меѓу општините и Градот Скопје, меѓу општините на Градот Скопје и по споровите настанати за судир на надлежности меѓу општините и Градот Скопје и носителите на јавните овластувања, ако тоа е предвидено со закон, доколку со Уставот или законите не е предвидена поинаква судска заштита и
- да врши други работи определени со закон.
   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_