Сите вести [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести сите

Година
Категорија

 • Известувања  | 16.1.2019 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  СООПШТЕНИЕ

  Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија, Јово Вангеловски, на 15 јануари 2019 година во Париз, Франција, оствари средба со претставници од Conseil D'etat, г-дин Yves Gounin, делегат за меѓународни односи и државниот советник г-ѓа Martine De Boisdeffre. На средбата се разговараше за остварување на правата во областа на административното право. [повеќе]
 • Новости  | 15.1.2019 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Свечена седница на Касациониот суд на Франција

  Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија, Јово Вангеловски, на покана на Претседателот на Касациониот суд на Франција и Јавниот обвинител во овој суд, присуствуваше на свеченост по повод формалното отворање на судиската година, која се одржа во Касациониот суд на Франција во Париз на 14 јануари 2019 година. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 28.12.2018 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  ЈАВЕН ОГЛАС бр. 2/2018

  [повеќе]
 • Известувања  | 21.12.2018 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Потпишан меморандум за соработка помеѓу Врховниот суд на Република Македонија и ЈП Службен весник на Република Македонија

  Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија, Јово Вангеловски и Директорот на ЈП Службен весник на Република Македонија, Мартин Костовски, на ден 20 декември 2018 година, потпишаа Меморандум за соработка со цел поврзување на информациските системи на двете институции, во делот на доставата на огласите кои судовите ги објавуваат во службеното гласило. [повеќе]
 • Известувања  | 26.11.2018 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Работна посета на Република Хрватска

  [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 08.11.2018 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  СООПШТЕНИЕ Програма за поддршка на медијацијата

  Програма за поддршка на медијацијата [повеќе]
 • Известувања  | 02.11.2018 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Одржана средба со претставници од ЈП Службен весник на Република Македонија

  Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија, Јово Вангеловски, на ден 01 ноември 2018 година, оствари средба со претставници од ЈП Службен весник на Република Македонија, Валентина Алексовска, раководител на Секторот за финансиско-материјално работење, претплата, огласи и маркетинг и Андон Стефановски, раководител на Секторот за редакција – компјутерска обработка на податоци. [повеќе]
 • Известувања  | 29.10.2018 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Работна средба со Претседателот на Врховниот суд на Република Хрватска

  Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија, Јово Вангеловски, на ден 25 октомври 2018 година, повторно оствари средба со Претседателот на Врховниот суд на Република Хрватска, Ѓуро Сеса, меѓународен експерт и консултант за Врховниот суд на Република Македонија, за практичната имплементација на Националната стратегија за реформи во правосудниот сектор и акциониот план во согласност со европските стандарди и практика. [повеќе]
 • Известувања  | 29.10.2018 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Работна средба со експерти на проектот WINPRO III во Врховниот суд на Република Македонија

  Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија, Јово Вангеловски, на ден 26 октомври 2018 година, во просториите на Врховниот суд на Република Македонија, оствари работна средба со д-р Џоан Бојд и Су Корбет, експерти за медиуми на проектот WINPRO III, кој има за цел зајакнување на заштитата на сведоците во борбата против организираниот криминал, тероризмот и корупцијата. [повеќе]
 • Известувања  | 18.10.2018 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Остварена средба со Центарот за правни истражувања и анализи

  Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија, Јово Вангеловски, на ден 17.10.2018 година, во просториите на Врховниот суд на Република Македонија, оствари средба со претставници од Центарот за правни истражувања и анализи. [повеќе]

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_