Корисни информации [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Корисни информации

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ
 
Местоположба
Зградата на Основниот суд во Битола се наоѓа на бул. „Први Мај“ бб, во непосредна близина на зградата на Секторот за внатрешни работи - Битола, Основното и Вишото јавно обвинителство и Апелациониот суд Битола, како и повеќе адвокатски канцеларии.

Контакт информации


Контакт телефон: 
047 223 066
047 223 166
047 221 331

Факс:
047 239 352

Адреса:
Основен суд – Битола, бул. Први мај бб

Електронска пошта:
info@osbitola.mk

Мапа со локација на судот: ТУКА
 
 
 
Врз основа на член 9 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (“Сл. весник на РМ“ бр. 13/06) и член 3 од Упатството за начинот и постапката за спроведување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер Основен Суд Битола ја изготви следната
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Листата на информации од јавен карактер на Основен Суд Битола ја сочинуваат следните групи на информации:
1 Општи информации за судот
(Општи податоци, Надлежности, Историјат, Структура на судска зграда, Годишни и месечни извештаи, За судиите, Статистика на судот)
6 Огласи за работа
2 Судска Власт 7 Тендери за јавни набавки
3 Судска пракса:
(Одлуки на основниот суд)
8 Анкети
4 Контакт информации
(редовно одговарање на поставените прашања)
9 Месечни извештаи за работата на судот
5 Дополнување во делот за формулари со уплатните сметки на Основен Суд Битола 10 Соопштение за јавноста за новоизбрани судии
Граѓаните на Република Македонија можат да добијат информација од јавен карактер што ја изготвило или со која располага Основен Суд Битола со пополнување на –Барање за пристап до информации од јавен карактер, кое може да го добијат во архивата на Основен Суд Битола или да го симнат тука. 

Барање за пристап до информации од јавен карактер

Барањето за информација може да се достави во писмена форма на адресата на Основен Суд Битола, ул. Булевар Први Мај, бб. или на e-mail: info@osbitola.mk, како и на факс бр. 047 239 352.

Граѓаните може да се информираат за сите прашања од нивен интерес што се поврзани со правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и на телефоните: 047 223 066, 047 223 166 или 047 221 331

Основен Суд Битола согласно Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер за службено лице за посредување со информации ја определи судскиот соработник Ирена Димевска.
 
Доколку имате некое прашање или ви е потребна соодветна информација, можете да ја искористите контакт формата прикажана подолу.
На Вашето прашање ќе одговориме во најкус можен рок. Ви благодариме.

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести