Канцеларија за односи со јавност [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Канцеларија за односи со јавност

Канцеларија за односи со јавноста

  • Заинтересираните лица до канцеларијата за односи со јавноста во судот, можат да поднесат барање за добивање примерок од судска одлука објавена на веб страницата на судот.
  • По поднесеното барање, канцеларијата за односи со јавноста во рок од 24 часа од поднесувањето на барањето на заинтересираното лице му доставува фотокопија од бараната одлука објавена на веб страницата на судот, по претходно платена судска такса согласно со Законот за судските такси.
  • По барање на заинтересираното лице, канцеларијата за односи со јавноста во рок од 24 часа од поднесувањето на барањето, судската одлука објавена на веб страницата на судот без надоместок му ја доставува на лицето по електронски пат на електронската адреса наведена во барањето.

Канцеларијата за односи со јавност во Основен суд Крива Паланка се наоѓа на 4-тиот кат, во канцеларија број 28. Одговорно лице кое посредува при остварувањето на правото на слободен пристап до информациите од јавен карактер е:

Судија Орце Јанковски

email: orce@oskrpalanka.mk

тел: 031/375-322 лок.29

 

Овластено лице за прием на пријави доставени заради заштитено внатрешно пријавување во Основен суд Крива Паланка

Самостоен судски референт Сања Маџовска

email: sjanackova@yahoo.com

тел: 076/498-831

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести