Слободен пристап до информации [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Слободен пристап до информации

Врз основа на член 9 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (“Сл. весник на РМ“ бр. 13/06) и член 3 од Упатството за начинот и постапката за спроведување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер Основен Суд Крушево ја изготви следната

ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Листата на информации од јавен карактер на Основен Суд Крушево ја сочинуваат следните групи на информации:

 1. Општи информации за судот
  (Општи податоци, Надлежности, Историјат, Структура на судска зграда, Годишни и месечни извештаи, За судиите, Статистика на судот)
 2. Судска Власт
 3. Судска пракса:
  (Одлуки на основниот суд)
 4. Контакт информации
  (редовно одговарање на поставените прашања)
 5. Дополнување во делот за формулари со уплатните сметки на Основен Суд Крушево
 6. Огласи за работа
 7. Тендери за јавни набавки
 8. Анкети
 9. Месечни извештаи за работата на судот
 10. Соопштение за јавноста за новоизбрани судии

Граѓаните на Република Македонија можат да добијат информација од јавен карактер што ја изготвил или со која располага Основен Суд Крушево со пополнување на Барање за пристап до информации од јавен карактер, коешто може да го добијат во архивата на Основен Суд Крушево или да го симнат тука.


 Преземање

Контакт

Костандина Тасеска

Фиксен телефон:
048/477-087
Мобилен телефон:
076/201-784
Емаил:

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_