Слободен пристап до информации [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Слободен пристап до информации

Врз основа на член 9 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (Сл.весник на РМ бр.101/19)  ја изготви следната:

ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Листата на информации од јавен карактер на Основен суд Куманово ја сочинуваат следните групи на информации:

1 Општи информации за судот 2 Информации за судски рочишта
3 Судска Власт 4 Судска пракса
5 Контакт информации 6 Информации: Соопштенија за јавноста; Јавни набавки; Закон за судски такси

Граѓаните на Република Северна Македонија можат да добијат информација од јавен карактер што ја изготвило или со која располага Основен суд Куманово со пополнување на - Барање за пристап до информација од јавен карактер, кое може да го добијат во архивата на Основен суд Куманово.

Основен суд Куманово согласно Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер за службено лице за посредување со информации од јавен карактер ја определи: Судски советник Мирјана Максимовска  за замена во нејзино отсуство се определува Судски соработник Тања Додевска Денковска.


 Преземање

Контакт

Судски советник - Мирјана Максимовска

Фиксен телефон:
031 411 555 локал 106
Мобилен телефон:
/
Емаил:

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести