СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

Risi, Njoftim për opinionin  |  7 Tet 2020

            Во врска со насловите по некои интернет портали за отварање на казино од Основен суд Неготино, го даваме следното

 

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА

 

            Деловниот простор на Основен суд Неготино е дел од станбено-деловна зграда, во која останатиот станбен и деловен простор е во приватна сопственост на физички и правни лица.

           Според важечкиот Закон за игри на среќа и забавни игри не постои ограничување во однос на локацијата каде може да се отвараат обложувалници и казина.

           Основен суд Неготино нема законски овластувања за ограничување на правото на располагање со недвижниот имот, приватната сопственост на физички и правни лица, ниту е овластен државен орган за издавање на лиценци по Законот за игри на среќа и забавни игри.

                                                                                                            

 

ОСНОВЕН СУД НЕГОТИНО

 

 

 

 

 

   


Kërkoni aktgjykime/aktvendime

Gjykata
Numri i lëndës
Data
_