СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

News, Press realeses  |  Oct 7, 2020

            Во врска со насловите по некои интернет портали за отварање на казино од Основен суд Неготино, го даваме следното

 

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА

 

            Деловниот простор на Основен суд Неготино е дел од станбено-деловна зграда, во која останатиот станбен и деловен простор е во приватна сопственост на физички и правни лица.

           Според важечкиот Закон за игри на среќа и забавни игри не постои ограничување во однос на локацијата каде може да се отвараат обложувалници и казина.

           Основен суд Неготино нема законски овластувања за ограничување на правото на располагање со недвижниот имот, приватната сопственост на физички и правни лица, ниту е овластен државен орган за издавање на лиценци по Законот за игри на среќа и забавни игри.

                                                                                                            

 

ОСНОВЕН СУД НЕГОТИНО

 

 

 

 

 

   


Decision search

Court
Case number
Date
_