Слободен пристап до информации [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Слободен пристап до информации

Врз основа на член 9 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (“Сл. весник на РМ“ бр. 13/06) и член 3 од Упатството за начинот и постапката за спроведување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер Основен Суд Охрид ја изготви следната

ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Листата на информации од јавен карактер на Основен Суд Охрид ја сочинуваат следните групи на информации:

 1. Општи информации за судот
  (Општи податоци, Надлежности, Историјат, Структура на судска зграда, Годишни и месечни извештаи, За судиите, Статистика на судот)
 2. Судска Власт
 3. Судска пракса:
  (Одлуки на основниот суд)
 4. Контакт информации
  (редовно одговарање на поставените прашања)
 5. Дополнување во делот за формулари со уплатните сметки на Основен Суд Охрид
 6. Огласи за работа
 7. Тендери за јавни набавки
 8. Анкети
 9. Месечни извештаи за работата на судот
 10. Соопштение за јавноста за новоизбрани судии

Граѓаните на Република Македонија можат да добијат информација од јавен карактер што ја изготвило или со која располага Основен Суд Охрид со пополнување на Барање за пристап до информации од јавен карактер, коешто може да го добијат во архивата на Основен Суд Охрид или да го симнат тука.

Барањето може да се поднесе:  усно, писмено или по електронски пат.

mail: info@osohrid.mk

Закон за слободен ппристап до информации од јавен карактер:

- Сл. весник. 13/06 од 01.02.2006 год. страна 3

- Сл. весник. 86/08 од 14.07.2008 год. страна 15

- Сл. весник. 6/10 од 15.01.2010 год. страна 56

 

 


 Преземање

Контакт

Борче Мирчески -Судски администратор

Фиксен телефон:
046/ 261-868 , 046/261-869
Мобилен телефон:
Емаил:

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_