Слободен пристап до информации [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Слободен пристап до информации

Основниот суд во Прилеп, согласно член 8,член 9 и член 10 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер („Службен весник на Република Македонија“ бр.101/19 од 22.05.2019), и Упатството за спроведување на законот за слободен пристап до информации од јавен карактер („Службен весник на Република Македонија“ бр.60/20 од 11.03.2020) ја објавува следната:


ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

 

1.ОСНОВНИ ПОДАТОЦИ:

- назив: Основен суд Прилеп

- адреса: бул. „Гоце Делчев“ бб, Прилеп

- контакт телефон: 048/421-700

- контакт e-mail:     info@osprilep.mk

- web страна:       www.sud.mk/wps/portal/osprilep

 

2.СЛУЖБЕНИ ЛИЦА ЗА ПОСРЕДУВАЊЕ СО ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

- Јасмина Ш. Стојковиќ - В.Д. Претседател

- контакт телефон: 048/426-452

- контакт e-mail:      jasmina.s.stojkovik@osprilep.mk

 

3.НАЧИН НА ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊЕТО ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП НА ИНФОРМАЦИИТЕ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР:

- писмено

- усно

 - електронски запис4.ЛИСТАТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР НА ОСНОВЕН СУД ПРИЛЕП

- информации за општи податоци

- информации за судиите на Основен суд Прилеп

- Информации за јавни седници и расправи

- статистика на судот

- уставни, законски одредби, Судски деловник, процесни закони,судска пракса, Одлуки на Основен суд Прилеп, начелни правни мислења и ставови, сентенци,

- соопштенија за јавноста

- формулари и документи

- јавни набавки


 

Граѓаните на Република Северна Македонија можат да добијат информација од јавен карактер што ја изготвило или со која располага Основниот суд Прилеп со пополнување на – Барање за пристап до информации од јавен карактер, кое може да го добијат во Канцеларијата за односи со јавност на Основниот суд Прилеп или да го превземат од линкот прикажан подолу.


Барањето за информација може да се достави во писмена форма на адресата на Основниот суд Прилеп, бул:„Гоце Делчев“ бб или на e-mail: info@osprilep.mk.


 

Граѓаните може да се информираат за сите прашања од нивен интерес што се поврзани со правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и на телефон: 048/421-700 и 048/426-452.

 

 


 Преземање

Контакт

Основен суд Прилеп

Фиксен телефон:
048 421-700
Мобилен телефон:
Емаил:

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_