Канцеларија за односи со јавност [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Канцеларија за односи со јавност

Врз основа на член 9 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (“Сл. весник на РМ” бр.13/06) и член 3 од Упатството за начинот и постапката за спроведување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер Основен Суд Струга ја изготви следната

ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Листата на информации од јавен карактер на Основен Суд Струга ја сочинуваат следните групи на информации:

1

Општи информации за судот

3

Судска Власт

2

Судска пракса

4

Контакт информации

 • Граѓаните на Република Македонија можат да добијат информација од јавен карактер што ја изготвило или со која располага Основен Суд Струга со пополнување на - Барање за пристап до информации од јавен карактер, кое може да го добијат во архивата на Основениот Суд во Струга или да го симнат тука- Барање за пристап до информации од јавен карактер

 • Барањето за информација може да се достави во писмена форма на адресата Основен суд Струга ул.„Струшки кепенци“ бб или на е-маил: info@osstruga.mk

 • Граѓаните може да се информираат за сите прашања од нивен интерес што се поврзани со правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и на телефон: 046/782 610

 • Канцеларија за односи со јавност

 • Основен суд Струга согласно Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер за службено лице за посредување со информации од јавен карактер определи: Ристо Настоски.

 • Официр за заштита на лични податоци при Основен суд Струга е лицето:

  Соња Целакоска

 •  

  емаил: sonja.celakoska@osstruga.mk

  тел: 046 782 610 лок.107
 • Овластено лице за прием на пријави од укажувачи
  Назначено овластено лице за прием на пријави од укажувачи
  Согласно Законот за заштита на укажувачи (Сл.весник на  РМ бр. 196/15), за овластено лице за прием на пријави од укажувачи, издвојување и  обработка на  податоците од  пријавите  и  обезбедување на  заштита на  личните  и  други  податоци на  укажувачите, е назначено лицето Ристо Настоски,  вработен  во  Основен суд  Струга на работно место Судски администратор.

  Овластеното  лице  може да  се контактира на 

 • email: risto.nastoski@osstruga.mk  

  Tелефонски број за контакт -046 782 610 лок.134 ,132

  Поштенска адреса за прием на пријави: ул.,,ул. Струшки кепенци бб, Струга, 

 • Правилник за заштитено внатрешно пријавување

 • Доколку имате некое прашање или ви е потребна соодветна информација, контактирајте не. На Вашето прашање ќе одговориме во најкус можен рок.

  Ви благодариме.

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести