За судиите [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

За судиите

За решавање на предмети од надлежноста на Основниот суд Струга се ангажирани 14 судии и тоа:

Претседател

CV на Претседател

Судија Ифет Бајрамоски

Име и презиме:
Ифет Бајрамоски
Година на избор:
2015
Област на која работи судијата:
Граѓанска материја

Образование:

Завршил правен факултет при Универзитетот “Кирил Методиј“ Скопје

Работно искуство:

Во Основниот суд во Струга е вработен од 19.03.1990 година како приправник. Положил правосуден испит на ден 7.10.1992 година од кога работи најпрво како стручен соработник, а виш соработник од 1.11.2002 година. Од страна на Собранието на РМ на ден 18.05.2005 година е избран за судија во Основниот суд во Струга. За целиот период работел на граѓанска материја. Со одлука на Судскиот совет на РМ број 08-2310/1 од ден 24.12.2015 година е избран за Претседател на Основниот суд во Струга.

Објавени трудови и активности:

 

Судиите

Судија Донка Затаракоска

Судија Донка Затаракоска

Име и презиме:
Донка Затаракоска
Година на избор:
1982
Област на која работи судијата:
Прекршочна материја

Судија Соња Ѓонческа

Судија Соња Ѓонческа

Име и презиме:
Соња Ѓонческа
Година на избор:
2010
Област на која работи судијата:
Граѓански област

Судија Ѓетан Кадриески

Судија Ѓетан Кадриески

Име и презиме:
Ѓетан Кадриески
Година на избор:
1988
Област на која работи судијата:
Граѓански Област

Судија Танче Петрески

Судија Танче Петрески

Име и презиме:
Танче Петрески
Година на избор:
2010
Област на која работи судијата:

Судија Измир Ајази

Судија Измир Ајази

Име и презиме:
Измир Ајази
Година на избор:
2010
Област на која работи судијата:
Според годишниот извештај за работа работи на: Граѓанска материја

Судија Фатмир Даути

Судија Фатмир Даути

Име и презиме:
Фатмир Даути
Година на избор:
1996
Област на која работи судијата:
Според годишниот извештај за работа работи на: Кривична материја

Судија Светлана Попоска

Судија Светлана Попоска

Име и презиме:
Светлана Попоска
Година на избор:
1996
Област на која работи судијата:
Според годишниот извештај за работа работи на: Граѓанска материја

Судија Нуредин Лога

Судија Нуредин Лога

Име и презиме:
Нуредин Лога
Година на избор:
2004
Област на која работи судијата:
Според годишниот извештај за работа работи на: Истрага

Судија Никола Спасески

Судија Никола Спасески

Име и презиме:
Никола Спасески
Година на избор:
1985
Област на која работи судијата:
Според годишниот извештај за работа работи на: Граѓанска материја

Судија Мими Нанушеска

Судија Мими Нанушеска

Име и презиме:
Мими Нанушеска
Година на избор:
1996
Област на која работи судијата:
Според годишниот извештај за работа работи на: Прекршочна материја

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести